Campen, som går fra 23. til 28. juni, byr på seks dager med stisykling, teknikktrening og stiturer, mestring og mekking i en av landets aller flotteste stisykkeldestinasjoner med noen av verdens beste trenere, og du møter andre unge som sykler sti. Dette er sykkelcampen for deg mellom 10-17 år.

 

Meld deg på Terrengsykkelcamp 2020 - Påmeldingsfrist 4. juni

 

Slik gikk ungdomscampen i fjor: Sykkel til alle døgnets tider

Joline Johansson er hovedtrener for campen også i år. Johansson satser selv på enduro, både i den norske 80/20-serien og internasjonalt på verdenscupserien Enduro World Series. I tillegg til egen endurosatsing har hun i flere år vært instruktør og guide for ulike kurs og turer under Utflukt, og hun holder også egne stisykkelkurs. Og Joline gleder seg like mye til ungdomscampen i Trysil som i fjor.

– Det blir jo som å få jobbe fulltid med sykling en hel uke, og det er jo det man drømmer om. Jeg gleder meg til å jobbe med ungdom i denne alderen. De tar til seg ferdigheter raskt, og det er moro å se hvor mye progresjon de har bare på noen timer.

Hva blir hovedfokus for campen i år? – Det viktigste er å få sykle mye, og ha det gøy på sykkelen. Da lærer man masse, så det skal vi gjøre mye av. Vi har et opplegg, men samtidig er vi opptatt av å ta de signalene deltakerne gir oss, slik at vi kan justere programmet etter behov, sier Joline, som også har lagt inn rom for å chille.

– Vi har turer, kurs og program på formiddagen og ettermiddagen hver dag, men vi vet jo at noe av det som er digg med en camp, er å ha tid til å henge ved pumptracken eller ta seg en is med venner, så det skal være tid til det også, sier Joline.

 

Mer stitur

Hva gjør du annerledes enn i fjor? – I år kommer vi til å sykle flere stiturer utenfor det bygde løypenettet. Vi erfarte i fjor at disse var veldig populære. Det er ikke slik at det er så annerledes, men når man pakker sekken, drar på tur og ikke lenger er bare i nabolaget, så blir det litt ekstra kos, sier Joline.

– Vi har funnet fram til masse fine stier til slike stiturer, så disse turene gleder vi oss ekstra til alle sammen.

 

Forsterker staben

Det er Joline som er hovedtrener for campen, men i år har hun også fått med seg brødrene Simon og Marcus i trenerteamet, som begge er ivrige stisyklister, og grådig dyktige mekanikere.

– Det er selvsagt artig at vi er søsken, men der er ikke derfor jeg har dem med. De er ekstremt dyktige på sykling, og jeg kunne ikke tenke meg bedre kollegaer, sier Joline.

Storebror Marcus Johansson (33) er trener på Hagströmska Gymnasiet i Falun, som kan sammenliknes med NTG i Norge. Han var trener for Jenny Rissveds, som tok OL-gull i terrengsykling i Rio i 2016, og for Ida Jansson, som ble nummer to sammenlagt i UCI-etapperittet til Rye i helga.

– Marcus blir en kjemperessurs for campen. Det å trene unge syklister, er det han gjør hver eneste dag, sier Joline.

Hun har også med seg lillebror Simon Johansson, som både er en dyktig stisyklist og ikke minst en kløpper av en mekaniker.

– Han er en kompetent instruktør og har vært med meg og holdt kurs i flere sesonger allerede, og en god mekaniker vil vi garantert ha mye nytte av under campen, sier Joline.

 

Lidenskapen for sykkel har de alle fått hjemmefra.

– Pappa var på det svenske landslaget i motocross før han fikk barn og familie. Da begynte han med terrengsykling og også landevei, så alt med sykkel var jo stas for oss og vi ville gjerne henge med han, forteller Joline.

Hvordan er Trysil som arena for en slik camp? – Trysil har alt. Trysil er egentlig den perfekte destinasjonen for en slik camp. Her har man alt man kan ønske seg som syklist. Her er det fine bygde løyper, men også massevis av herlige stier i terrenget. Og alt er nært, enten man skal til pumptracken og løypene i Gullia, eller på stitur. Begge deler starter rett utenfor døra, og det er uendelig mye variasjon. Samtidig er det også kort vei til sentrum og alle fasiliteter.

 

Nett