(Sist oppdatert 20. mai 2020)

 

Kjære deltakere.

Det er med tungt hjerte vi må avlyse Terrengsykkelcamp 2020. Avlysningen er svært kjedelig for alle deltakere, instruktører og oss som arrangører som har sett fram til å samle 60 sykkelglade ungdommer for mestring, læring og masse sykling og moro, i Trysil 21.-26. juni.

Fri Flyt AS har fulgt situasjonen tett siden det ble rapportert at COVID-19 kom til Norge. Vi så at det kom til å få konsekvenser for flere av arrangementene våre. Vi hadde i det lengste håpt at det skulle la seg gjennomføre å arrangere Terrengsykkelcampen på en forsvarlig og trygg måte – og dette er hovedårsaken til at det har tatt så lang tid før dere fikk en endelig avgjørelse fra oss.

Vi har rett og slett hatt veldig lyst, men må nå bite i det sure eplet og innse at det vil være vanskelig å gjennomføre en trygg camp med gode smitteforebyggende tiltak.

 

Hvorfor vi avlyser

Vi er sikre på at vi kunne gjennomført et bra dagsprogram, men smittesituasjonen p.t og føringer fra myndighetene kompliserer situasjonen når deltakerne skal overnatte på hotellrom med andre deltakere, samt å overholde retningslinjene ved kveldsaktiviteter.

Det er særlig tre punkter fra FHI sin oversikt knyttet til arrangement som berører oss:
 
- Arrangement som blander barn og unge fra spredte geografiske området med ulik grad av smittespredning bør unngås på nåværende tidspunkt.
- Det må være en avstand på minst 1 meter mellom deltakere som ikke er fra samme husstand.
- Det skal ikke brukes felles garderober / dusj
  
Som sagt tror vi at vi kunne gjennomført dagaktivitetene på en god og trygg måte, men å overholde føringene fra myndighetene på kveldstid blir vanskelig.

På en ungdomscamp som denne oppstår det også skader. Å opprettholde 1-meterseregelen i slike situasjoner er også vanskelig og vi er nødt til å ta med sikkerheten for instruktører og deltakere i vurderingen her.

Det planlagte systemet for overnatting måtte også blitt endret med en reduksjon i antall personer på hvert rom.

Levering og henting av deltakere er også et aspekt som ville vært krevende å overholde, med egne hente og leveringstider for hver enkelt deltaker.

 

Andre camp-aktører som også blir berørt av COVID-19

Vi har vært i dialog med andre aktører som arrangerer lignende arrangement. Noen har allerede avlyst og ser fram mot 2021, andre lever fortsatt i håpet.

Noen camper avlyser arrangement for enkelte aldersgrupper, for å kunne arrangere for andre. De sperrer området slik at foreldre og andre eksterne smittekilder ikke kommer inn på området hvor barna skal være, i tillegg til ulike ankomst- og avreisetider. Egne tider for bruk av sanitæranlegg blir også brukt. De vet fortsatt ikke om de får gjennomføre arrangement på tross av disse tiltakene.

 

Kort oppsummert

Dagaktivitetene går fint å gjennomføre. Mat tar hotellet ansvar for og har gode rutiner på. Det er derimot overnatting på rom med andre og kveldsaktiviteter som er den store utfordringen, og som gjør at vi beslutter å avlyse årets camp.

Vi hadde virkelig gledet oss til å gjennomføre Terrengsykkelcamp 2020 og er veldig lei oss for at det ikke er mulig i år. Helse kommer først så vi får se fram mot 2021 og håpe at dere alle ønsker å komme tilbake da også.

Som et lite plaster på såret vil vi sende ut epost til alle dere som er påmeldt årets camp i forkant av billettsalget for Terrengsykkelcamp 2020, slik at dere får førsterett til å melde dere på camp til neste år.

 

Hva skjer med deltakeravgiften som er betalt?
Den betalte deltakeravgiften for Terrengsykkelcamp vil refunderes i sin helhet. Dette gjøres automatisk.
Dersom du har kjøpt en pakke med abonnement og deltakeravgift, vil det påløpe et trekk for prisen på abonnementet da dette produktet kunne tas i bruk umiddelbart ved betalt avgift. 

Etter de opplysninger vi har fått, vil hoteller og andre overnattingssteder i Trysil være åpne, og det er ikke noe som hindrer de som ønsker det å dra på tur på egenhånd. 

 

Velkommen til Trysil!
Trysil ønsker deg velkommen til magiske sykkelopplevelser i hele sommer. Selv om Terrengsykkelcamp er avlyst kan du fortsatt sykle på de populære stiene i Trysil Bike Arena, og delta på guidede sykkelturer og teknikk-kurs sammen med Trysilguidene. Selvfølgelig med nødvendige smittevernstiltak. Heisen åpner den 18. juni, og tar deg opp til herlige sykkelopplevelser på fjellet.

Les mer her