Terrengsykkelcamp

Når barna skal sendes bort på camp, er det mange spørsmål som dukker opp. Derfor har vi satt sammen dette dokumentet for å svare på de vanligste spørsmålene. Likevel vil vi oppfordre dere til å ta kontakt og stille spørsmål hvis det er noe som fortsatt er uklart eller ubesvart.

 

GENERELT

Terrengsykkelcamp er arrangementet for deg som ønsker å forbedre ferdighetene dine og samtidig ha det gøy sammen med andre syklister. Hovedfokuset er på stisykling, teknikk og turglede. Vi tilbyr profesjonelle instruktører i en av Skandinavias beste sykkeldestinasjoner, for både stisykling og tursykling. Her vil du få masse gode tips og råd, kombinert med utfordringer og elementer i alle vanskelighetsgrader.

På pensum vil det være mye sykkelteknikk og sykkelmestring i ulike typer terreng, men vi kommer til å vektlegge det å leke seg på sykkel, ha det moro på sti og være ute på tur. Det vil også bli tilbud om andre aktiviteter i løpet av campen.

Vi har alltid flere voksne ledere og kontaktpersoner som bor sammen med deltakerne. Det vil være minst èn leder tilgjengelig døgnet rundt. Under aktivitetene er det også minst èn leder med.

 
Hvordan kommer jeg meg til Trysil?
Til Trysil kan man reise med buss, bil og tog. Trykk her for å sæke etter tider med buss. Hvis noen ankommer med buss er det fint om vi får beskjed så vi kan hente vedkommende på busstasjonen. Med tog går du av på stasjonen i Elverum og tar bussen videre til Trysil. Trysilekspressen mellom Oslo og Trysil stopper i Elverum flere ganger daglig. Sjekk togtider her: www.nsb.no Hvis du reiser med bil og har GPS-navigasjon, kan du taste inn GPS-koordinater herfra.

 

Ankomst og avreise
Alle deltakere kan sjekke inn søndag 21. juni mellom kl. 16.00 - 18.00. Registreringen vil da foregå inne på Radisson Blu Resort Trysil. Se etter et Terrengsykkel-beachflag, så er du på rett plass. For GPS-koordinater til hotellet, trykk her.

Det er selvfølgelig opp til hver forelder å bestemme når de vil hente barna, men vi legger opp til at det er mulig å hente barna etter lunsj på fredag. 

Fredag 26. juni mellom kl. 13.00 - 17.00 kan du hente syklisten din. Vi er selvfølgelig behjelpelig med å sende barn på bussen hvis det er aktuelt. Dere finner oss på hotellet eller i bikeparken like ved. Kanskje du rekker en runde selv, før dere reiser hjem sammen!

Pakkeliste
Som deltaker trenger du sykkel og hjelm. Hjelm er påbudt på vårt arrangement. Dette utstyret kan leies hos Sportlodgen hvis dere ikke har. Trykk her for kontaktinfo.
Hvis dere er veldig usikre på hva som bør pakkes, kan dere bruke listen under:
- Sykkel - Det er ikke et krav å ha sykkel med demping foran og bak. Du vil klare deg helt fint med en halvdemper - altså men kun demper foran.
- Hjelm
- Drikkeflaske
- Joggesko / sykkelsko
- Treningsklær
- Varm jakke / vindjakke
- Ekstra skift
- Varmt tøy
- Regnjakke
- Badetøy
- Solkrem (vi skal være masse ute)
- Solbriller
- Enkel sekk til å sykle med - her kan du oppbevare ekstra tøy, mat og drikke
- Dekkslanger er greit å ha hvis du punkterer
- ..og ellers det du ønsker å ha med deg 

 NB: vi oppfordrer til å la PC, nettbrett o.l ligge hjemme akkurat denne uken.

 Det er viktig at sykkelen er i stand før campen. Ta gjerne en sjekk og se om gir og bremser fungerer.

 Andre ting du kan ta med hvis du har hjemme - hvis ikke er det ikke nødvendig å kjøpe nytt.

  • Dekkspaker

  • Kjedelink

  • Sykkelpumpe

  • Knebeskyttere

 

Aktiviteter
Alle aktiviteter vil finne sted i Trysil, nærmere bestemt Trysil Bike Arena. Vi legger opp til et variert program med sykling på dagen og andre sosiale aktiviteter på kveldstid. Trysil Bike Arena har et stort nettverk av stier som vi kan boltre oss på, i alle vanskelighetsgrader.

 Overnatting
Alle deltakerne vil bo samlet i firemannsrom på Radisson, like ved Trysil Bike Arena. Her vil det også bo voksne. Rommene har 4 sengeplasser og de som ønsker å bo sammen får selvfølgelig det. All innkvartering og fordeling vil foregå samtidig med registrering på ankomstdagen.

 MAT OG DRIKKE

Alle måltider vil bli servert på hotellet hvor deltakerne sover. Frokost, matpakke og middag er inkludert i deltakerpasset.

Dersom det er noen med allergier eller annet - vennligst gi oss beskjed i god tid i forveien. Vegetarkost er heller ikke noe problem for de som ønsker det, men vennligst gi oss beskjed på forhånd. Det vil også være mulig å dra på dagligvarebutikken for de som trenger/ønsker det. 

 Snakk med barna om
Hvert år får vi i overkant av 10 ivrige deltakere som vil sykle før frokost, i lunsjen, etter middag og helst hele tiden. Det synes vi er veldig positivt, men vi har også etter noen år, erfart at også unge syklister trenger hvile.

Du har kanskje selv kjent at det ikke er like lett å konsentrere seg når en er sliten og at det da kanskje er enklere å gjøre feil. Det er derfor viktig for oss at dere foreldre snakker med barna deres om fokus og risiko for skader når man begynner å bli veldig sliten, og at det er viktig at de respekterer instruktørenes råd om at det er tid for å hvile kroppen og hodet til neste dag.

En annen ting det er fint å snakke med din unge syklist om, er læringskurve. Noen trenger mer tid, andre lærer veldig raskt. Alle har sin egen måte å lære på, og det er viktig at man aksepterer dette og er tålmodig. Øvelse gjør mester! 
Alle ovennevnte ting kommer vi til å ha en god dialog om gjennom hele uken

 

BETINGELSER
Når du melder deg på Terrengsykkelcamp har du som deltaker det fulle ansvar for deg selv og ditt utstyr. Våre instruktører og ledere vil væ¦re tilgjengelige til enhver tid og sørge for en trygg ramme. Terrengsykkelcamp fraskriver seg alt ansvar for skader på personer eller utstyr som måtte skje. Deltakerne gjør alt på eget ansvar, og vi vil ikke tvinge noen til å gjøre de forskjellige aktivitetene under campen, da alt er frivillig.


Vi legger til rette for et godt opplegg med oppsyn og kontroll av deltakerne. Likevel kan det oppstå situasjoner og ting vi ikke klarer å fange opp. Derfor er det veldig fint om foreldre tar kontakt med oss hvis barna ringer hjem og melder fra om uønskede situasjoner. Vi er her for deltakerne og ønsker å gi dem en fantastisk og minnerik uke. Ved ankomst vil alle deltakere bli introdusert for en voksenperson de kan kontakte 24 timer i døgnet dersom det oppstår problemer.

Foreldre kan stole på at barna deres blir tatt godt vare på. Våre instruktører og ledere sørger for en trygg ramme rundt aktivitetene, både på dagtid og kveldstid. Vi har alltid voksne kontaktpersoner tilgjengelig, det skal være trygt å delta på camp!

 

Annet
Terrengsykkelcamp er et rusfritt arrangement. Våre deltakere får ikke nyte alkohol, sigaretter eller andre rusmidler. Om en deltaker bryter disse reglene kommer dens foreldre til å bli kontaktet umiddelbart og deltakeren risikerer å måtte forlate campen.

 Alle deltakere må medbringe en signert fullmaktserklæring fra en foresatt ved registrering i sekretariatet. Denne kan også skrives under av foreldre ved registrering på søndagen.
Last ned fullmaktserklæringen her.

 Vi gleder oss til å bli kjent med deltakerne på årets camp!

 KONTAKT

Ikke vær redd for å stille spørsmål som eventuelt måtte dukke opp.

Epost: kundeservice@friflyt.no

Håper vi ses!